lauantai 13. huhtikuuta 2013

FOOD !

Moikka!

Pakko oli vielä kirjottaa ajatuksia tälle päivälle vähän lisää, kun löysin facebookista aivan mahtavan kuvan, joka tietysti rupes mietityttämään omaa elämääni ja tilannettani.


Siis tää on niin osuva kuva kaikin puolin. Niin ototta kaikin puolin ja sen olen huomannut, omassa kehossa, kun olen lähtenyt syömään terveellisesti ja oikein. Harva ihminen sitä oikeasti tajuaa, että ei se liikunta vaan se ruoka. Oikea ruoka ja ruokailuajat tekevät kehossa sen suurimman työn joka kuluttaa p*skaa kehostasi pois. Liikunta auttaa nopeuttamaan tuloksia, mutta lyhyesti ja kirjainmellisesti "Olet mitä syöt". 
Moni varmasti miettii, että mikä se oikea tapa sitten on, että se läski lähtee. 

Mä oon viimeaikoina oppinut sen, että ruokaa ei syödä sen takia, että se olisi hyvää, vaan se on polttoainetta keholle. Sen takia syödään, että pysytään hengissä. Terveellinen ruoka ei ole aina hyvää ja jos ei jaksa tai on yhtä huono kotikokki, kuin minä olen, niin ei pääse sillä ruoalla, kyllä pahemmin kehuskelemaankaan. Itsehän vedän maustamatonta rahkaa valipaloina, erillaisia lihoja tai kaloja ja parsasta on tullut suuri ystäväni, jota on useasti lautasella täyttämässä ja viemässä nälkää pois, koska lihalliset määrät ovat hyvin pieniä. Mutta pieniä annoskokoja, kun syö useasti päivässä 3-4h välein, ei kerkeä nälkä tulemaan. Kannattaa myös muistaa, että keho tuttuu samanlaiseen ruokavalioon. 
Eli jos syöt aina:

Aamupaaksi
Puuroa+marjoja

Välipalaksi 
Rahkaa+Marjoja

Päivälliseksi 
Kanaa ja vihanneksi ja riisiä

Iltapalaksi 
raejuustoa ja pähkinöitä

kannattaa ruokavaliota muokata hieman erillaiseksi 8-12vkon välein, koska muuten keho tottuu ruokavelioon, eikä enää niin ahkerasti polta rasvaa ja aineenvaihdunta higastuu. Sama koskee myös kuntosaliohjelmaa, koska keho tottuu myös siihen samallalailla, joten uudistathan myös sitäkin säännölisesti.
Esimerkkinä voisi sanoa, että

Aamupalaksi

4-5kananmunaa (yksi koknaisena ja lopuista vain keltuainen)
Täysjyväruisleipää 1-2viipaletta
(kevyt kalkkuna/juustoa viipale)

Välipalaksi
Proteiini+maito sekotus (heraa)

Päivälliseksi
Lohta+kasvksia+perunoita

Valipalaksi
Tonnikala + raejuusto + kasvis sekotus (hera)

Iltapalksi
Yö protskua 

Ja tää oli todella ihan karka ja yksinkertainen ruokavalio esimerkki, miten ruokavaliota voi helposti muuttaa eri aineksilla. Kunhan muistaa syödä pieniä annoksia useasti, se on se perus edelletys! Sitten tietysti paljon  vettä päivänaikana joka puhdistaa kehosta kaikki p*skat pois ja se myös nopeuttaa aineenvaihduntaa.
Uskomatonta, mutta totta. Rasva Vs Rasva myös polttaa kehosta rasvaa tehokkaasti (kunhan se on terveellisiä rasvoja sisältävää rasvaa) joten suosittelen popsimaan Omega-3 joka auttaa tässä ja saat terveellisiä rasvoja kroppaan, joita tarvitset lihaksien kehitykseen. Painavia painoja salilla ei tarvitse pelätä lihas kehittyy sen verran hitaasti, että vaikka nostelisitkin painavia painoja ei sinusta hetkessä kasva lihaskimppua. Lihakset polttavat kehosta rasvaa ja kiihdyttävät aineenvaihduntaa, joten on suositeltavaa myös teho treenissä nostella painoja. Sopivan painvan painon osaat  päätellä siitä, kun jaksat tehdä sarjan loppuun puuhtaasti juuri ja juuri. Pitää tuntua, raskaalta! Painojen nosteleminen ei ole mitään kevyttä touhua. Jos olet kuitenkin ensikertaa salilla kannattaa alottaa kevyistä painoista useammilla toistolla, ettei paikat heti revähdä ja satuta itseäsi. Suosittelen myös kuntosali ohjausta ensimmäiselle tunnille tai PT hankkiista, jotta opit liikkeet tekemään oikein.

Mä oon aika paljon puhunut tässä blogissa syömisestä ja yritän tuoda sitä tapaa mahdollisimman paljon esille ja sitä miten itse olen oppinut syömään ja todennut hyväksi tavaksi. Nyrkkisääntönä, että jokaisella aterialla on oltava se 20g proteiiniä jossakin muodossa. Lihana, maitotuotteina, ihan jauhoina, ihan millä tavalla vaan, kunhan 20g löytyy joka ateriasta. Sillä varmistetaan, että lihakset eivät syö tosiansa (lue: kuihdu pois). Illalla taas on tärkeä syödä hitaasti imetyviä protskuja kuten esim. Raejuustoa. Näin mulle on PT joskus aikasemmin opastanut syömään.

Jos jollakin on jotain kysyttävää niin mielelläni neuvon parhaani mukaan. Itsekin olen vasta amätööri alalla, että jos jossain nyt puhein ihan täyttä skebeliä niin saa tulla korjaamaan ja se olis enemmänkin kuin suotavaa :)

Tällä viikolla mun treenit on ollu aika jäässä töiden ja ajan puutteen vuoksi, niin 3kertaa aerobista ja 4kertaa sali on jäänyt aika mitättömiin tuloksiin, mutta silti painossa ja kropassa on tapahtunut hurjia muutoksia. Huomenna on punnituspäivä ja tuloksien seuranta, joita en ole nyt 2vkoon kattonut, enkä edes ite kurkistellut etukäteen. Kasvon piirteissä, kropassa ja ja vaatteissa olen huomannut vaan muutoksia, mutta siitä huomenna lisää ;)



Kuvat: facebook.com/wehearit.com 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti