lauantai 6. huhtikuuta 2013

Fitness ruokavalio

Hirveesti, mun blogiin eksytään hakusanoilla "Fitness ruokavalio", joten päätin lyhyesti alkaa runoilemaan muutaman tärkeän faktan laihduttamiseen sekä lihasten kasvattamiseen!

FAKTAT

+ Syö 3-4 tunnin välein n. 4-5ateriaa päivässä. 
Yleensä ajatellaan, että jos halutaan tiputtaa painoa jätetään syöminen ja ruvetaan enemmän liikkumaan. Tässä on suuri virhe kaikinpuolin.
3-4h välein syöminen lisää aineenvaihduntaa ja jaksat liikkua paremmin. MUISTA SYÖDÄ PIENIÄ ANNOSKOKOJA !
+ Juo päivässä ainakin 3litraa vetta
+ Jos haluat kasvattaa lihaksia syö joka aterialla jotain proteiinipitosta ruokaa (n.20g ateria)
+ Muista nauttia vitamiineja, kuten omega3, monivitamineja ja jos haluat poistaa kehosta nestettä suosittelen vihreä tee kapseleita.
+ Jos mitenkään mahdollista, yritä pyrkiä syömään ateriat samaan aikaan jokaisena päivänä. Joka kiihdyttää entisestään aineenvaihduntaa ja näin ollen polttaa enemmän rasvaa kehosta. 
Jos haluat kiineteytyä ja kasvattaa lihaksia nauti joka aterialla jotain proteiinipitosta ruokaa. Malliesimerkki.

Aamiainen
2dl kaurahiutaleita
1dl leseitä
1dl marjoja
Proteiinisheikki (maitoa + proteiinijauho)
Vettä

Välipala
Rahkaa maustamatonta ( Esim. Ehrmann 250g)
Marjoja 1dl  tai tl hunajaa. tai light mehutiivistettä
Vettä

Päivällinen 
Kanaa tai lihaa tai kalaa 100g
Parsa,kukkakaali tai muita vihanneksia. (ei rajoitusta)
Vettä

Välipala
Rahkaa (maustamatonta) 250g
Marjoja
Tai Proteiinisheikki (maito+proteiinijauho)
Vettä

Iltapala:
Rasvatonta raejustoa + rl salsaa
Saksanpahkinöitä
Tai
Yöroteiinisheikki (
Vettä

Ihan tälläsillä perusvinkeillä pääset hyvään alkuun. Ainakin itselleni on tuottanut tulosta, nyt 3vkon aikana. Ja samalla mallilla ajattelin jatkaa. Jokainen ateria sisältää siis n. 20g proteiiniä.

MUISTA 

Että keho tottuu samaan ruokavalioon ja samaan treeniin nopeasti. Jos haluat saada jatkuvia muutoksia muista muuttaa treeniohjelmaa ja ruokavaliota n.8vkon välein hieman erillaiseksi, että keho ei päääse tottumaan samaan. Muuten lihaskavu pyhästyy.

Tässä siis ihan perusvinkkejä ja ohejeita niille, ketkä miettivät, että miten kannattaa syödä ja mitä miten liikkua. Mainittakoon vielä, että en siis ole mikään Personal trainer, enkä mikään ruokaneuvoja vaan tälläsellä pohjalla olen itse mennyt. Sen lisäksi olen käynyt salilla 3-4kertaa viikossa. Kun ruvetaan kunnolla diettaamaan, ruvetaan myös miettimään ja punnitsemaan vihanneksia ja viilaamaan vielä tarkemmin ruokavaliota, mutta niinkuin aikasemminkin olen sanonut, niin monta erillaista versiota tätä hommaa on tehdä, kuin on tekijääkin. Ainutta oikeaa tapaa ei ole tehdä, vaan oikea tapa muodostuu, kun kerää vihjeitä tuolta ja toisen täältä ja tekee niistä itselleen sopivaksi kootun ratkaisun :)

Mukavaa päivänjatkoa!

Ps. Mä vielä olen llikuntakiellossa hampaiden takia, mutta ens viikolla otettaan takaisin tää makoilu aika :D Ens viikolla ei olekaan enää aikaa kuin vajaa 2vkoa, kun pitäisi saada kilot tippumaan 3kg! Siinä mulle purtavaa :D  HAHAHAH ! D

Krista :)

2 kommenttia:

  1. Löysin sun blogin ja mielenkiinnosta alan lukemaan,itse painoa olen tiputtanut nyt 27kg ja hurahtanut nyt fitness maailmaan:) Kannattaa tuohon ruokavalioon lisätä vielä lounas(samallainen kuin päivällinen) ja 5g puhdasta suolaa(ruususuola,merisuola tms) ja treeni päivinä syödä treenin jälkeen hiilareita.:) Mielenkiinnolla jatkan blogisi lukemista.:) tsemppiä hirmuisasti!!:)

    VastaaPoista
  2. Moikka! :) Kiva kuulla, että olet itsekkin tykästynyt urheilemaan! :) Olet hurjan paljon tipputtanut kiloja! Onneksi olkoon siitä! :) Joo toi suola on itseasiassa unohtanut tosta listalta, kun unohtuu välillä multakin ottaa :) Kiitos vinkeistä, taidanpa mäkin käydä vilkasesmassa sun blogia ja kiva jos mun jutut ovat olleet kiinnostavia! :) Zemppiä sullekin :)

    VastaaPoista