tiistai 2. huhtikuuta 2013

RASVANPOLTTOTREENIT !

             RASVANPOLTTOTREENI 

Miten saada vatsalihakset näkymään? Miten saada treenissä kulumaan rasvaa, eikä sitä huolella hankittua lihasta? Miten saada rasvaprosentti pienenmmäksi? Miten näyttää paremmalta?

Tässä vaiheessa kevättä on varmaan vaikea enää saada pyykkilautavatsaa esille JOS et ole aikaisemmin talvella treenannut aktiivisesti vatsalihaksia tai kehoasi muotoilee suuri laardikerros, kuten esimerkiksi mulla on vielä pelastusrenkaat vyötäröllä eli tänä kesänä ei pääse vielä ihailemaan pyykkilaitavatsaa, mutta parempi aloittaa siis myöhään, kun ei milloinkaan. 

Mutta jos olet treenannut ahkerasti ja ihmettelet, miksi lihakset ei mahassa näy, näistä vinkeistä saattaa olla sinulle hyötyä.

Eli, vatsalihakset vaativat kovaa treenaamista. Pitää muistaa treenata myös sivu ja syviävatsalihaksia suorien vatsalihaksien lisäksi. Hyvä treenimäärä on 1-3kertaan viikossa. Riippuu miten hyvin palaudut treeneistä. Muista, että 2 peräkkäisenä päivänä ei ole hyvä treenata mitään samoja lihaksia, koska lihakset eivät näinollen kerkeä palautumaan ja treeni menee ns. hukkaan, koska lihakset tarvitsevat lepoa ja lepoaikana tapatuu lihasten kasvaminen. (koskee siis kaikkia lihasryhmiä).

On siis aivan ihmisestä kiinni miten palautuu. Palautumista voi nopeuttaa syömällä magnesiumia päivittäin suositellun annoksen mukaan, mutta sekään ei ole mikään ihmelääke. 

Kun vatsoja on treenattu, kannattaa ottaa mukaan jälleen kerran aerobista liikuntaa ja tälläkertaa suosittelen lenkkeilyä pienellä sykkeellä n. 40-60min. Sopivaa sykettä en tässä rupea sanomaan, koska sekin on niin ihmisestä kiinni, mutta sopivan nopeuden osaat päätellä siitä, kun tulee lämmin ja pystyt vielä hyvin pitää keskustelua yllä ja puhumaan hengästymättä. Silloin rasvanpoltto on kaikista parhaimmillaan ja näin ollen ei polta vaivalla hankittuja lihaksiasi. Noin 60min lenkki (riippuen jälleen kerran ihmisestä) ainakin kerran viikossa. 1-2 kertaa aktiiviseen salitreenin sidottuna ja oikeenlaisella ruokailutavalla niin tuottaa varmasti tulosta! 

Toinen vaihtoehto millä tapaa voit polttaa nimenomaan rasvaa on se "mäkitreeni" johon hurahdin viimekesänä aivan täysin. 

Eli siis.

Tämä toimii siis samalla tavalla kuin edellämainittu eli oikealla ruokavaliolla ja salitreeniin yhdistettynä tuottaa siis tulosta. 
Idea on, että saavutetaan mahdollisimman korkea syke hetkellisesti. Tämän treenin on todettu tuottavan enemmän rasvaa, kuin pelkkä lenkkeily. 

Ennen mäkitreeniä kannattaa lämmitellä hetki, ennenkuin aloittaa. Kävele vaikka pieni lenkki ennenkuin suuntaan mäkeen, jota meinaat alkaa juoksemaan. Niin, että tunnet kehossa, että tulee lämmin, siinä vaiheessa tiedät, että kroppa on lämmennyt. Noin 5-10min lämmittely ennen siis mäkeen menemistä.
Kun olet saanut itsesi lämpimäksi, niin sitten vaan starttaat täysiä ja rupeet juoksemaan mäkeä ylös niin kovaa kuin jaloista pääsee. 30sek ihan max 1min, kun jaksaa painaa täyttä häkää ylämäkeen on suositeltava aika. Itsehän jaksan hädin tuskin sen 15-20sekuntia. 
Kun olet juossut mäen päälle niin kävele rauhallisesti alas ja odota, kunnes syke laskee, kunnes taas pystyt keskustelmaan, niin ettet ole hengästynyt.  Ja sama taas uudestaan. 

!!!Tärkeää on muistaa, että mäkitreeniä ei kannata harrastaa 
15muin kauenmmin, koska muuten se alkaa polttaa likaa lihasta!!!

Kun olet 15min mäkitreenin tehnyt kannattaa jälleen muista jälkilämmittely, niin että hapot pääsevät poistumaan kehosta ja palautuminen nopeutuu.

Vaikka mäkitreeni on aerobista liikuntaa, sen voi rinnastaa salitreeniin, koska keholle todella rankka treeni. Sen takia sitä ei kannatakkaa harrastaa liikaa. Viime kesänä PT kehotti 2 kertaa viikossa mäkitreeniä + 1 kävelylenkki + tietysti normi sali treeni 3kertaa viikossa. Ja "välipäivinä" nimenomaan tätä aerobista. 
Jos oli jälkapäivä tulossa (päivää ennen) tai seuraavana päivänä (jalkatreenin jälkeen) ei ollut suositelvaa lähteä mäkitreeniä harrastamaan. 

Että tälläsillä ohjeilla pitäisi alkaa sen rasvan palamaan :) Itsehän en  millään jaksanut nousta päivällä sängystä ylös, että olisin kerinnyt käymään salilla ennen töihin menoa. Kävin sen sijaan siis lenkillä nimenomaan rasvanpolton merkeissä. Valitettavasti sekin jäi kovin lyhyeksi (30min), kun tuli vähän kiire... No pää asia, että tuli ainakin jotain tehtyä. 


Oonpas mä kiukkusen näkönen :D

Sain tänään myös päivällä puhelun peruutusajasta hammaslääkäriin.... Voin sanoo, ettei puhelu ollut mikään maailman ihanin puhelu, nimittäin torstaina mulla revitään viisaudehampaat pois. Siis, nyt P.E.L.O.T.T.A.A !!! Onko teiltä revitty viisauden hampaita pois? Sattuuko se ?
Oon vaan kuullu joiltakin kavereilta, että ei ole tosissaan mikään ruusuinen kokemus ja kun puudutus lakkaa alkaa hirvittävä särky ja koko naama ihan turvonnut muodottomaksi. Sattu vähän huonoon aikaan, koska multahan kosahtaa tälläviikolla sitten treenit ihan reisille, jos joudun sängyssä makaamaan 4seinän sisässä ja syömään jäätelöä. 
Varmaan 1kk sitten olisikin kuulostanut seitsemältä taivaalta. "Saa luvan kanssa syödä jäätelöä", mutta voin vakuuttaa, että enää ei kuulosta, kun ei kuulu mun diettiin sellaset mössöt. Noooh.. Ehkä mä keksin jotain :) Laitan miehen tekemään mulle taivaallisen hyvää smoothieta, jota se oli tehny mulle tänään, ku päivällä heräsin. 
Maustamatonta ja rasvatonta jugurttia, mangoa, mansikoita, ananasta ja mansikka protskua. Ommmamamm.!!!!!! Tälläsen aamiaisen siis söin tänään :)


Alla pilkottaa vielä purkillinen Ehrmannia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti