torstai 4. huhtikuuta 2013

Jalkapäivä

Lähdin eilen illalla, sitten käymään sielä salilla. Onneks lähdin, koska lääkäri määräs mulle tänään loppuviikon urheilukiellon näiden viisaudenhampaiden poiston vuoksi. Nyt on sitten puolipäätä turvoksissa ja puuduksissa. Päätettiin sitten hammaslääkärin kanssa yhteistuumin, että vedetään kaikki 4 viisaudenhammasta irti. No.... eihän se sattunut, niinku aluks pelkäsin, mut nyt jännittää, että miten kipeetä tekee, kun puudutus lakkaa.... Sitä odotella, tässä kauhun sekasin tuntein :D

Kuva: weheartit.com


Mun suu näyttää kirjainmellisesti tolta, ilman noita lävistyksiä... taii on itseasiassa aika rajunnäkönen kuva.

Mutta nyt eiliseen jalkapäivään joka sujui salilla mukavasti. Jopa niin mukavasti, että en meinannut malttaa lähteä sieltä pois ollenkaan :)
Menin siis joskus klo 22 aikoihin salille. Luulin, ettei sielä enää juurikaan olisi ollut porukkaa (niinku yleensä illalla ei ole), mutta nyt jostain syystä se oli ihan ammuttu ja laitteisiin sai jonottaa. (ärsyttävää). Jotenkin, tuntui, että kaikilla, jotka sielä salilla oli just jalkapäivä jostain kumman syystä. No sen takia sitten nekin vähäiset kuvat joita ajattelin napsia jäi ottamatta.

Lämmittelemään menin ensin tanssisaliin korvalaput korvilla ja aloitin "tanssimisen" ja pienimuotoisen venettelyn. Tanssin aluksi 15min ja sen jälkeen siirryin vielä kävelemään ripeää kävelyä juoksumatolla 10min, että varmasti jalat olisivat lämpimät.

Tälläisellä kokoonpanolla siis lähettiin laitteisiin:

Reiden loitonnus laitteessa 3x15x30 (vika sarja loppuun saakka.) SUPERINA
Reiden lähennys laitteessa 3x15x30 (vika sarja loppuun saakka)   SUPERINA

Reiden ojennus laitteessa 3x15x35
Takareiden koukistus istuen 3x15x40
Jalkaprässi 3x15x100
Askelkyykky omalla painolla 3xsalin ympäri sarjalla

Reiden loitonnus laitteessa ja reiden lähennyst SUPERINA
https://www.youtube.com/watch?v=cWwvmXbBZNM
http://www.youtube.com/watch?v=8Gh9RHh1sNA  (en saanut linkitettyä jostain syystä videoo tänne. )

Eli reiden loitonnus 3x15x30 sarjoissa.

Ensimmäinen sarja 1x15x20 ja heti perään Reiden lähennys 1x15x20 joka oli alku lämmittely.
Sen jälkeen sarja 3x15x30 superina, joka siis tarkoittaa, että ensin reiden loitonnus ja sen jälkeen lähennys heti perään, ilman taukoja. Kun 1 kierros (sisältää siis molemmat laitteet) niin pieni tauko n. 1min ja taas uusi sarja.
Viiimiseksi tehdään vielä molemissa laitteissa viiminen sarja eli 1x(niin montakun menee eilen 17)x30
Pieni tauko
Ja viimiseksi reiden lähennys sama 1x(niin monta, kun meneeeilen 20)x30

Muissa sarjoissa ei mitään ihmeellisyyksiä. Ihan normi sarjat.

Ja lopuksi vielä lämmittely pyörälläpolkien 10min.

Treenin jälkeen olin ihan loppu, mutta tänään ei ole jalat niin kipeät, kuin haluaisin. Sillon, kun kävin PT kanssa treenaamassa huusivat jalat seuraavana päivänä hoosianna ja käveleminen oli vaikeeta. Ja samanlaisen  tunteen haluaisin nyttenkin. Tunne on että on treenattu, mutta jalat ei oo niin kipeät. Oon miettiny kokopäivän mikä mun treenissä mättää, kun ei oo tullu samanlaista kipua. Lisää painoja en voi lisätä, koska sitten en saa tehtyä puhtaasti tarvittavia liikkeitä. Saan juuri ja juuri hädin tuskin nipistettyä viimisen sarjan loppuun.
Äsken sitten keksin, mistä se saattaa johtua ja jäytyy alkaa kiinnittämään erityista huomiota tähän seikkaan, nimittäin esim. reiden ojennus. Kun nostaa reiden ylös, niin lasken sen hiukan turhan nopeasti myös alas. Täytyy siis alkaa kiinnittämään näihin seikkoihin huimiota, että tekee liikkeen mahdollisimman rauhallisesti. Eli toisinsanottuna, mun liike ei siis olekaan niin puhtaasti tehty mitä oon ajatellut. Jos kye ei ole tästä ja seuraavan kerran jalat eivät huuda hoosiannaa. En tiedä enää mitä teen tai mistä mahtaisi johtua.

Nyt on pakko mennä lepäämään. Loppu nimittäin se puudutus tässä kirjotellessä ja nyt voin sanoo, että suu huutaa hoosiannaa jalkajoen tilasta!

Se on mOrjen!

Krista




2 kommenttia:

  1. Suosittelisin jalkakyykkyä! Seuraavana päivänä varmasti tuntuu mukavasti reisissä ja pepussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, Kiitos! Täytyypä ottaa testiin :) Viimeistään sitten, kun muokkaan taas treeniohjelmaa, niin täytyy ehdottomasti ottaa toi mukaan uuteen sarjaan :)

      Poista