keskiviikko 1. elokuuta 2012

Urheilu lihottaa?

Iltalehti uutisoi eilen, että urheilu voi lihottaa! Luin artikkelin ja olin aivan jätkyttynyt (ehkä vähän liiotellusti ilmaistu, mutta anyway :D) Eli jutussa käsiteltiin näitä asioita:

- Urheillessa ruoka halu lisääntyy
- Palautusjuomat lihottavat (piilosokereita)
- Proteiinipatukat lihottavat (piilosokereita)

Nänä jäivät ainakin jutussa minun mieleeni. Olen itse juonut välillä Perfect shape shake juomaa ja näin tyhmänä aloittelijana ja muutenkaan kun tapoihini, ei kuulu lukea tuoteselosteita (vihaan sitä ylikaiken), niin Iltalehden jutun jälkeen kurkkasin sitten muutamaa tuottetta jota, käytän ja järkytyin SOKERIN määrästä! Aivan pöyristyttävää huijausta!

Tämän tuoteselostuksen mukaan siinä on sokeria 13g
Mistä tietää, että onko se makeutusainetta 13g vai oikeeta sokeria?


Okei, fine. Toi ei vielä ollut NIIIN paha juttu, mutta PROTEIINIPATUKAT joita myydän esim. Luontaistuotekaupoissa esim. Lifessa. Eritin etsiä teille kuvaa, kyseistä patukasta. Valitettavasti, en löytänyt, mutta tästä tulee ehdottomasti kuvaa huomenissa, nimittäin mulla on niitä patukoita 2 kpl kotona! Mutta asian idea siis oli, se että yhdessä patukassa 100g on 31g muistaaksen SOKERIA!!! Siis wtf?!?! Aivan tajuton määrä!!!!

En tiedä nostanko nyt melua tyhjästä vai en, koska en ole mikään specialisti näiden tuotteiden kanssa ja muutenkaan en ymmärrä mitä eroa on makeutusaineella ja sokerilla, ilmeisesti sokeri siis pahempaa, mutta näin amatöörin korvaan tuo kuulostaa aivan järkyyttävän suurelle määrälle!!! Ja muistan aikoinaan, kun minulla vuosia sitten oli PT, joka sanoi, että jos et kerkä syömään korvaa ruoka proteiinipatukoilla!?!? Toisinsanottuna tollasethan lihottaa aivan mielettömästi?!?! Siis missä on mennyt vikaan, yritetäänko ihmisiä huijata vai olenko nyt käsittänyt taas jotain aivan väärin??? HAHA :D

Ps. Iltalehden jutun voi käydä lukemassa Täältä

- Fitness

2 kommenttia:

  1. No moi!
    Mielestäni noi proteiinipatukat ja palautusjuomat on itsensä huijausta. Kannattaa mieluummin hommata ne proteiinit vaikka raejuustosta.

    Palautusjuomat puolestaan sopii mun mielestä sellaisille jotka treenaa oikeasti kovaa. Heillä se energiapitoisuus ei haittaa, vaan siitä enemmän hyötyä.

    Perus treenaajille siis mun mielestä ei missään nimessä jokapäiväisesti ainakaan mitään protskupatukoita. Oonkin sitä kauhistellut, että miten paljon tavalliset (ei bodarikroppaiset) ihmiset niitä ostaa.

    Ja jos terveyttä ajatellaan, niin kyllä mieluummin käyttäisin sitä aitoa sokeria kuin myrkyllisiä makeutusaineita..

    VastaaPoista
  2. Kaikki hiilari on loppuviimeks sokeria, siksi se sun elimistössä hajoaa kun sitä pilkotaan. Aika yleisessä tiedossa luulisin et on se, että tokihan noi sisältää sokeria koska ilman sitä ne ei maistuis millekään. On niitäki versioita joissa sokeri on korvattu makeutusaineilla (=ei nosta insuliineja niin kovasti, ei sisällä kaloreita)tai sokerialkoholeilla mut joo... Eihän noi nyt RUOKAA korvaa :) Herkkupalana ennemmin joskus oikean karkin sijaan tollanen prodekarkkipatukka :)

    VastaaPoista