perjantai 3. elokuuta 2012

Vinkkejä lihasten kasvatukseen ja pysyvyyteen!

1. Korkea sykkeinen, hetkellinen aerobinen treeni parempi, kuin tasaisella sykkeellä pitkään. Esim. porrasjuoksu ja mäkitreeni parhaita aurobiseen treeniin max 30min.

Miksi?

Siksi, että ei kuluta niin paljon "mieshormoneita" naisten kehosta pois, joita on muutenkin todella vähän. Mieshormonit tuottavat lihasta naisille, jota syntyy vähemmän kuin miehille ja kovemmalla työllä. 

2. 4krt/vkossa kasvattaa hiukan enemmän lihasta, mutta rasvanpoltto pienenee. Verrattuna Esim. 3ker/vkoon salitreeniä.

3. 2-3h välein nautittu proteiini pitoinen ruoka kasvattaa lihaksia.

4. Päivittäinen treenaaminen ylläpitää lihaksia ja kasvattaa niitä.

5. Muista pitää myös välipäiviä 2-1 jolloin lihakset lepäävät. Liika treenaaminen tuottaa lihasta +/-0 (plusmiinusnolla)

6. Muista tehdä liikkeet oikein ja tehokkaasti salilla. Väärin tehdyt liikkeet eivät kasvata lihasta ja saattavat aiheuttaa revähdyksiä ja pahimmassa tapauksessa suurempia loukkaantumisia.

7. Muista ennen treeniä lämmitellä lihakset, silloin ne ovat valmiina ottamaan kovaa rasitusta vastaan eivätkä revähdä. Muista myös aerobinen treenin jälkeen jolloin hapot lähtevät kehosta pois. 

8. Muista syödä vitamiineja, magneseumia kannattaa popsia ja proteiinijauheet ovat hyviä.

9. Muista treenin jälkeen syödä tai juoda jotain palautumisjuomaa tai baanania. Auttaa lihasten palautumiseen ja eivät ole enää niin kipeitä.

10. Vihannetkset, kurkku, tomaatti, paprika, parsa ovat hyviä lihan kanssa. Vältä vihanneksia joissa paljon hiilareita ja muista katsoa tuoteselostukset! Esim proteiinipatukat ja urheilujuomat saattavat sisältää paljon hiilareita tai sokeria! Pyri syömään mahdollisimman tuoreista raaka-aineista valmistetuista ruoasta sekä valitsi pihvit/kanat kaupasta ilman marinaadia!PS. Marinaadi on pakkauksissa yleensä hyvin rasvasaista ja laskettu kilohintaan mukaan. Joissakin tuotteissa pakkauksenhinnasta puolet on marinaadia. Eli maksat suurenosan ainoastaan marinaadista! 
Kuva: www.kauppa.voimaharjoittelu.fi

                       Hyviä harjotteluhetkiä!

                                                                          - Fitness

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti