perjantai 6. heinäkuuta 2012

Näin pysyt päätöksessäsi.


Hyvässä kunnossa pysyminen vaatii uhrauksia ja kovaa päättäväisyyttä sekä itsekuria. Tietyn aikaa, kun sitä aluksi pystyy malttamaan ja pitämään mielensä alkaa siitä muodostumaan elämäntapa. Tämä tosin vie jonkin aikaa jo olen itsekkin vasta aivan alkumetreillä, mutta uskon, että näillä ohjeilla pääse(e/n) pitkälle, mikäli vain haluaa.

1. Päättäväisyys. Pitää olla ehdottoman varma, että on valmis siihen mihin ryhtyy. Päivän tai parin kestävä ajatus ei tuota tuloksia. Asiaa pitää miettiä pitkään ennenkuin ryhtyy hommaan, juurikin siksi että päättäväisyys kasvaa ajatuksen myötä vahvaemmaksi ja tahdon voima kasvaa.

2. Miksi? Miksi haluan laihtua/kiinteytyä/kasvattaa lihaksia? Näihin kysymyksiin sinun pitää osata vastata itsellesi, koska varmasti tulet kyseenalaistamaan hankettasi. Itse teen sitä vähän väliä. Syyt eivät saa olla pinnallisia esim. "koska haluan näyttää hyvältä" jos et oikeasti ole sellainen ihminen joka panostaa itseensä/ulkonäköön paljon. Jos taas tykkäät panostaa itseesi AINA (menit minne vaan) niin siinä tapauksessa saattaa toimia. Vastauksien pitää olla sellaisia, minkälainen itse olet. Myöskään "haluan näyttää hyvältä, jotta saan ihastukseni ihastumaan minuun" -ajatusmallit eivät myöskään toimi.

3. Motivaatio. Edellä mainitut asiat pitää olla vahvasti päänsisään ymmärretty ja hyväksytty. Sen jälkeen lähdetään etsimään motivaatiota. Itse saan motivaatiota mm. näistä. 



... ja kauniita naisia on aina kiva katsella, mutta ei siinä mielessä että se pitäisi jotain seksuaalisia tuntemuksia tuoda, vaan ihan sitä, että itsekin toivoisi jsokus näyttävän yhtä hyvältä. Kuvien katseleminen motivoi ja antaa uskoa, että kaikki on mahdollista jos vaan haluaa. 

4. Keksi itsellesi lempilaji miten tykkäät liikkua. Kaikki urheilulajit eivät sovi kaikille. Jos tuntuu, että mikään urheilumuoto ei kiinnosta. Mieti syitä siihen, miksi jokin kyseinen laji ei kiinnosta.Esim.

"Juokseminen, en jaksa juosta pitkälle ja hengästyn heti"

- Juokseminen on aina vaikeaa aluksi. Aloita lyhkäsillä matkoilla, lyhkäsillä askelilla ja rauhallisesti hölkäten. Kunto kasvaa mitä pidempään jaksat juosta.

"En tykkää käydä salilla"

- Miksi et tykkää käydä salilla? Tunnetko, että et osaa käyttää laitteita ja tehdä liikkeitä oikein? Hanki Personal Trainer joka tseppaa ja opastaa laitteiden käytössä ja liikkeiden tekemisessä. Kallis, mutta tuottaa varmasti tuloksia.

5. Palkitse itsesi. Palkitse itsesi esim. 1kerran viikossa joillakin herkuilla tai jos pystyt olemaan herkuista erossa, satsaa pidempi aikasempiin toivoisiin. Itse haaveilen Better Bodies vaatteista, joista olenkin jo aikasemmin blokannut. Niitä voi käydä katsomassa Täältä. Keksi itsellesi jokin asia jota kovasti haluat, mutta et voi saavuttaa heti. Vaikka tietty koko johon et mahdu.

6. Sortumiset.(ruoka/herkut/urheilun jättäminen) Älä tuomitse iteseäsi liikaa siitä JOS sorrut. Sortumisia varmasti tulee ja menee, mutta älä lopeta siihen tavoitteiden kiinnipitämisestä ja älä myöskään pidä tavoitteita liian korkealla. Koska tässä lajissa maltti on valttia. Nopeasti et tule saamaan tuloksia.

7. Usko. Usko siihen, että kova työ tuottaa tulosta ja usko siihen, että sinä pystyt siihen. Jos joku muu pystyy niin miksi sinä et siihen pystyisi? 

8. Onnistumiset. Kun onnistut jostain ole ylpeä siitä ja nauti voiton tunteesta ja tuuleta sitä kaikille ja ainakin itsellesi.

9. Ainakun motivaatio katoaa/sortumisia tulee/laiskuus iskee tai muuten ei vaan kiinnostaisi tehdä itsensä eteen mitään. Kaiva ne kuvat/videot/paperit/ kaikki mistä saat motivaatiota esille ja katsele niitä. Kirjoita treenipäiväkirjaa/kerää tuloksia joita voit katsella, kun tuntuu, että mitään ei jaksaisi tehdä. Ajattele, että jos et liiku, et voi saavuttaakaan mitään... ja mikä pahinta. Se mitä olet saavuttanut voi kadota.

10. Jos haluat "pikalaihdutuksen" jolla saat motivaatiota aloittamiseen. JÄTÄ LEIPÄ JA HIILARIT pois. Varmasti lähtee nesteet pois kehosta pikaisesti. Siitä saa hyvän motivaatioin, sitten treenamiseen ja kurinalaiseen elämään! :)

-Fitness

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti