sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

7. Kuolemansyntiä.

Snl. 6:16-19: 


” Näitä kuutta Herra vihaa, ja seitsemää hänen sielunsa kauhistuu: ylpeitä silmiä, valheellista kieltä, käsiä, jotka vuodattavat viatonta verta, sydäntä, joka häijyjä juonia miettii, jalkoja, jotka kiiruusti juoksevat pahaan, väärää todistajaa, joka valheita puhuu, ja riidan rakentajaa veljesten kesken.”



Ylpeys. (turhamaisuus)


Ylpeys (turhamaisuus) on listan pahin kuolemansynti. Liikuntaan verrattuna tuhamaisia syitä ovat ajatella, että liikkuu ainoastaan sen takia, että näyttää hyvältä ja käyttää "muotivaatteita" salilla. Kun lähtee liikuntaa harrastamaan pitäisi iltseltä löytyä muitakin syitä minkä takia haluaa kuntoansa kohottaa. Osasyy liikkumiseen varmasti löytyy edellä mainituista asioista, koska haluamme näyttää hyvältä muiden ihmisten silmissä. Itse en usko, että kukaan treenaisi vain sen takia, että näyttäisi itsensä mielestä hyvältä. Ihmiset on perusluonteeltaan niin huomiota hakevia ihmisiä ja hyväksyntää kaipaavia, että varmasti treenataan, jotta näytettäisiin muiden silmissä hyvälle. Itse lukeudun myös tähän kastiin, mutta voin täysin rehellisesti sanoa, että se ei todellakaan ole se perinmmäinen syy. Olen ollut ylipainoinen ja syyni treenamiseen ovat puhtaasti terveelliset syyt ja terveellisen elämäntapaan perustuvat syyt ja muutokset. Nyt kun olen 3vkoa liikkunut aktiivisesti. 3kertaa salitreeniä ja 2-3kertaa juoksutreeniä ja terveellistä ruokaa syöneenä. En kaipaa enää roskaruokaa ja vihaan ihmisiä ketkä eivät viitsi liikkua (Laiskuus) ja jatkavat vain ylensyöntiä.


Kateus.


En ymmärrä miksi ihmiset ovat kateellisia? Miksi pitää kahdehtia muita ihmisiä? Jos lähdet kadehtimaan naapurin Liisaa sen takia, kun sillä on hienommat korkkarit tai uusin Louis Vuitton kainalossa ja pankkitillä rahaa enemmän kuin itse tienaat vuodessa. Voin kertoa, että varmasti tulee eteen vielä rikkaanpia ihmisiä ja taas pitäisi alkaa kadehtimaan ja kuluttaa energiaa moiseen??!! Mut on pienestä pitäen opetettu, että kateellisuus on pahasta ja ei pidä omaa energiavaraansa sellaseen tuhlata, koska fakta on se, että jos takertuu johonkin asiaan, joka toisella ihmisellä on paremmin kuin toisella saat aina olla kateellinen. Koko loppuelämän. Myönnän, että itselläni on joskus tullut kateus, mutta se on lähtenyt samantien pois, koska en jaksa alkaa omaa elämääni vertaamaan muiden elämään, vaikka välillä on ollut raskasta ja vaikeaa olen siita huolimatta rakastanut omaa elämää ja rakastan sitä edelleen. Silloin, kun naapurin liisa tuli esittelemään uusia korkkareita ja samalla uutta LV laukkua, jota olin pitkään ja monta vuotta kuolannut, mutta rahaa mulla ei siihen ollut koskaan laittaa. Vilahti kateuden tunne, että hitsiläinen, kun itekkin voisi joskus rahaa tuhlata samallalailla. Kunnes 20sekuntin päästä tajusin, että mulla on maailman ihanin koira vauva kotona ja toista sellaista samanluonteista ei maailmassa ole. Lisäksi mulla on rakastava mies kotona ja Liisa on sinkku. Olin onnellinen taas niistä asioista mitä mulla oli. Lisäksi mulla oli maailman mukvain työpaikka jossa hyvät työkaverit ja sielä on kiva tienata elantonsa, vaikka en läheskään niin paljon tienaa kuin Liisa. Mistä sitä tietää, että jos Liisa ei viihdykään työssään, muutakuin suuren kuukausitilinsä takia?


Viha.


Vihaa varmasti tuntee jokainen suuttuessaan. Siinä ei ole mitään pahaa jos sen osaa oikein purkaa ulos, eikä tule "patoutumia". Salille on hyvä lähteä, sielä katoaa pienimmätkin vihan rippeet, kun kiukuspäissään nostelee painoja viimiseen saakka. Sen jälkeen on rauhallinen ja levollonen fiilis. Olen tällähetkellä vihainen ja pettynyt itseeni keskiviikon jäljiltä. Se tarina selvitköön, kun jatkat lukemista.


Laiskuus.


Laiskuus on mielestäni kuvottavain piirre mitä ihmisessä on. Laiskuus ja aikaansaamattomuus. En voi käsittää niitä. Itse olen joskus kuulunut kyseiseen ryhmään, mutta nyt yritän pitää siitä visusti kiinni, etten lukeudu kyseisiin ihmisiin. 


Laiskuus on ehkä yksi syy siihen, miksi ihmiset eivät pysy treenilupauksisaan ja sortuvat. Laiskuus on ehkä suurimmalle osalle ihmisistä langetettu synti, jota vastaan pitää vain oppia taistelemaan jos haluaa saavuttaa tuloksia ja edetä elämässään eteenpäin. Ihmistä ei ole luotu helpoksi olennoksi vaan meille on asetettu "houkutuksia" ja "syntejä" kuten esimerkiksi, herkut, merkkituotteet ja se, että emme halua astua ulos "hyvänolon"kehästä vaan tykkäämme siitä tunteesta, että tuntuu hyvälle. Jos haluaa ruveta reenaamaan on tottuva tunteeseen, joka ei todellakaan sillä hetkellä ole hyvä. Vaan palkitsee sitten myöhemmin. 


Ahneus.


Ahneus voi tappaa meidät jokaisen. Jokaisella on oma heikko kohtansa. Mieleeni juolahtaa urheilupiirissä, kun tavoitellaan liian suuria lihaksia aletaan käyttää aineita ja loppulta käykin sitten huonosti jos ei tajuta lopettamaan. Samaa asiaa voidaan ajatella ruoasta. Syödä joka päivä herkkuja mässäillä, YLENSYÖDÄ, eikä tajuta lopettaa, kun kunto pettää, jalat pettää ja joudutaan vuodepotilaaksi ja lopulta kuolema korjaa mukanaan. Kohtuus siis kaikessa.


Ylensyönti.


Ylensyönti voisi kuulua samaan kastiin, kuin ahneus. Liiallinen herkkujen syönti vie turmioon. Siitä itselläni onkinkin kokemusta jonkun verran ja otinkin siitä opikseni. Siitä lopuksi lisää. 


Himo.


Himosta ajatellaan yleensä seksuaalisesti, mutta se voi myös tarkoittaa himoa urheiluun, himoa ruokaan, himoa olla vaan tai himoa seksiin. 10. käskyssä puhutaan, että " älä himoitse kaverisi puolisioa". Myöskin liiallinen himo ruokaan tai urheiluun voi viedä hengen. Tässä 7 kuolemansyntiä tarkoitetaan himolla myöskin prostituutiolaista joka levittää tauteja ympäriinsä. Himo on siis vaarallista.


Siinä oli siis 7. Kuolemansyntiä.


Itse syyllistyin keskiviikkona ylensyöntiin ja koko viikolla syylistyin laiskuuten joita asioita vihaan itsessäni ja niistä sain myös palkkion. Sairastuin. Uskon, että jos et elä elämääsi jotenkin kunniallisesti sinua rangaistaan siitä jotenkin ja niin taas pääsi käymään sairastuin.


Keskiviikkona lähdin ystäväni kanssa humpalle. Juotiin, syötiin, juotiin ja syötiin ja juotiin vielä lisää. Ilta oli railakas ja viinaa kului. Hauskaa oli, hetkellisesti. Kävimme ravintolassa syömässä pihviä, mutta loppuillasta ostettiin hirvittävät ruokamäärät mäkistä. Tuttu, tunne niille ketkä käyttävät alkoholia, niin illalla tekee mieli sitten syödä jotain "roskaruokaa". Okei, se että syö roskaruokaa... mutta sitäkin kohtuuden rajoissa. Ostettiin 4 bigmac ateriaa ja iso boxi nugetteja. Ei saatu kaikkia syötyä, mutta ylensyöntiin niin paljonkuin napaveti. Tuli paha olo. Kuvottava, oksettava olo edelleen kun mietin sitä rasvan määrää ja ruokaa. Oksettavaa. No seuraavana päivänä nousikin sitten korkea kuume, kurkku punanen ja vatsatauti. Nyt olen viikonlopun viettänyt sängyssä peitonalla, kun kaikki kaverit on viettäny lomaansa alasti rannalla makoillen. Kiitos siis tästä. Mitä opimmekaan. Jokaisella asialla on tarkoituksensa ja tästä rangaistiin. Jouduin perumaan kaikki treenit PT:n kanssa, enkä päässyt minnekään. Onneksi nyt alkaa olemaan voitonpuolella tää sairaus ja työt alkavat kohta. Pääsen taas takaisin kurin pariin ja liikkumaan uudellen ja hikoilemaan rasvat pois kehosta! YÖK!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti