tiistai 24. heinäkuuta 2012

MÄKItreeniä

Maailman kaunein biisi on onhe Jenni Vartiainen - Minä ja Hän tää on biisi joka mulla on tänään soinut koko päivän päässä


Aivan ihana, kuunnelkaa jos haluatte "fiilistellä" <3


Mutta, se siitä ja nyt mennäänkin päivän treenien pariin. Tänään sain, itteni sängystä nostettua ylös ja lähdettyä lenkille, ennenkuin työt alkoi. Työn ja tuskan takana se on, mutta kyllä kannatti. Nimittäin MÄKITREENI. On muuten pirun tehokasta ja voimia vievä lahji ja ihan täysin hullun hommaa!

Mäkitreenin idea. Juokset mahdollisemman jyrkkää mäkeä ylös n. 1min verran TÄYSIÄ=niin kovaa kun jaloista pääsee. (itsehän jaksoin hädintuskin 30sec. :D) ja kävelet takaisin alas. Ja taas juokset ylös ja taas kävelet alas. Aivan hullua ja täydellisesti kuluttavaa hommaa. Tuntuu pakaroissa ja jaloissa. Portaissa juokseminen olisi vielä parempi idea. Jos asuisin vielä Helsingissä niin lähtisin ehdottomasti aamuisin juoksemaan Malminkartanon jätemäenportaisiin (vai oliks se martinkartano? :D) Varmasti kuolisin sinne! En tiedä onko mulla taas tosi huono kunto, kun olis pitäny jaksaa PT:n mukaan juosta puolessa tunnissa (30min) joku 20krtaa ja mä sain vaan mahtumaan 20krtaan 5 ja 1/2 kierrosta :D Ja sen jälkeen olin valmis melkeen oksentamaan :D Eli tosi raskas laji siis kysessä. Pudottaa kuulemma paremmin rasvaa kuin tavallinen juokseminen? Josta päästäänkin mielenkiintoiseen kysymykseen, minkä aijon selvittää huomenna PT:tyypiltäni. Nimittäin...

30-40min tasainen juokseminen kuluttaa multa 300-500kaloria
30min mäkitreeni kulutti n. 250kaloria?!?!?!

Niin eikö rasvankulutuksen parantamiseksi olisi parasta juosta tasaista kauemmin kuin rasittaa itsensä heti jossain ylämäessä? Ainakin sykemittarin kalorilaskenan mukaan.... Hmmm. Olenko nyt ihan väärässä vai oikeassa?

- Fitness



2 kommenttia:

  1. No en tiedä, mutta jos on huonokuntoinen, niin kyllä kannattais ensin keskittyä vaan kunnon kohottamiseen tasasella suorituksella. Näin ainakin ite teen. ;)

    VastaaPoista
  2. Rasva kuluu paremmin matalalla sykkeellä lenkkeillessä. Eli hölkkäät suurin piirtein kävelyvauhtia niin kyllä kuluu mukavasti :)

    VastaaPoista