perjantai 13. heinäkuuta 2012

Miten syödä oikein? OHJEITA!

Pakko blogata näinkin tylsästä aiheesta, kuin Väsymys.

Nyt oikeesti harmittaa! Mulla on kaikki syömiset ja kaikki menneet aivan ristiin ja jääneet välistä! Ei tosiaan elämä taas helpolta näytä....

Eilen/tänään nukuin sitten yhteensä 20h... oli näköjään vähän univelkaa kertynyt. Töiden ja harrastuksen välillä niin välillä sitten käy näin... ei oo ensimmäinen kerta :) No nyt on nollattu kaikki univelat ja valmiina ja vetreenä aloittamaan uudestaan tämän "syömisrumban".

Syön siis 3h välein jotain jossa on proteinia. Eli lihaa, kalaa, rahkaa, proteinijauhoa, kananmunia yms. Ja aamulla syön kaurapuuroa marjojenkera ja treenin jälkeen palautusjuomaa joka sisältää proteiinia  ja hiilareita. Muuten pyrin hiilareita välttämään mahdollisuuksien mukaan. Palautusjuoman lasken myös omaksi ateriaksi, vaikka sen onkin vain "jauheellista juomaruokaa" :D

Eli:

Aamupala: Kaurapuuro+leseitä+ Marjoja
Välipala: Palautusjuoma
Lounas: Kanaa + vihanneksia (kurkku/tomaatti/paprika/parsa)
Välipala: Rahkaa + Marjoja
Päivällinen: Kanaa+ vihannejsi (Kurkku/tomaatti(paprika/parsa)
Välipala: Rahka + Marjoja
Iltapala: Raejuustoa + Salsaa

Aika tylsä, mutta noin karkeasti tuollainen. Aamupalaa voi tosin miksaa esim:

Aamupala:

Täysjyvä ruisleipä, kevyt kalkkunaleike, kevys juusto, kurkku/tomaatti/paprika.
Täyspuristettu tuoremehu (lasillinen)
Kahvi/kevytmaito
Kananmunia (3kpl + 2kpl ilman keltuaista)

Jos ei siis tykkää syödä puuroa. Mä en tosiaan ole mikään "kodinhengetär" joka tykkää kokkailla ja viettää aikaa keittiössä joten sen takia valitsen ton 1min puuron. Nopee, helppo ja marjojen kanssa ihan Ok. Tosin ei mikään maailman paras herkku :D Niin ja tietenkin lisään puuroon myös leseitä.

Mä en ole vielä löytänyt kaupasta vitamiineja, mutta niitä kannattaa ja PITÄÄ syödä. Oon ettiny kaupan TÄTÄ , mutta en ole mistään vielä löytänyt. Joskus aikoinaan söin noita ja just hyviä, kun saa kaiken tarvitseman ravinteen 100% yhdestä pilleristä.

Kuva: Hyvän olon tereysmarket

Eli suosittelen lämpimästi ton ostamista. Mitään lesetiiniä ja rasvanpoltto/nesteenpoltto pillereitä en oo lähtenyt kokeilemaan. Kahdesta eri syystä. A) Mä olen äärimäisen huono syömään MITÄÄN pillereitä. Edes antibiotteja en meinaa muistaa ottaa ja B) Mä en usko mihinkään pillereiden vaikutukseen tai siihen mitä ne lupaa , joten sen takia en syö mitään pillereitä ja vitamiinejakin joudun opettelemaan ottamaan :D

Yksi kaveri on käyttänyt joskus Nestemin TUOTETTA ja sanoi, että oli tiheentynyt vessassakäynti ja salilla hiki virtasi enemmän. Mulla nyt luonnostaan hiki virtaa niin paljon, että tunne tarvetta syödä moista, mutta kannattaa ainakin kokeilla jos haluu ylimääräsestä turvotuksesta ja nesteistä eroon :)

Kuva: Luontaistuote Villikaura 


Treenin jälkeen kannattaa siis syödä/juoda jotain hiilihydraatti pitoista "palautusruokaa". Itse tykkään palautusjuomista, ne ovat oikeasti TOSI hyviä. Niinkuin aikaisemmin bloggasin, niin olen erityisesti ihastunut tähän:


ja tästä voi lukea lisää aikasemmasta bloggauksesta :) Mutta siis toi oli TOSI hyvää. En tiesä mitään parempaa kuin rankan treenin jälkeen pääsee herkkutelemaan ja palkitsemaan itsensä huippuhuvillä jutuilla! Njam, njam! :P Mutta onhan niitä muitakin paljon hyviä palautusjuomia, joten eikun kokeilemaan vaan. Itse tykkään myös näistä tuotteista:


Sportlife Nutrition tuotteet ovat vähän kalliinpia kuin Fast Sports tuotteet, mutta näitä voi sekoittaa JOPA VETEEN ilman, että juoma maistuisi pahalle ja jos sekoittaa maitoon niin... namnamnamj!! Taivaallista! <3
Tossa siis Recovery + on palautusjuomaa ja Whey+ Proteiinia missä on oikeesti PALJON ENEMMÄN proteiinia ja PALJON VÄHEMMÄN hiilareita. Sen takia tykkään käyttää sitä silloin, kun käytän :)

Fast Sportin Appelsiini/suklaa protsku on aivan ihanaa maitoon sekoitettuna. Maistuu ihan appelsiini krokantille! Njam! Suosittelen myös sitäkin lämpimästi! http://www.fast.fi/green-line

Nyt ollaan siis päästy lounas/ja päivälliseen saakka. Eli tosiaa. Lautasella pitää taas jälleenkerran löytyä jotain proteiinia. Kanan lisäksi voi syödä mitä tahansa muuta lihaa tai kalaa. Mieluiten maustamatonta/marinaaditonta koska niissä on yllättävän paljon kaloreita. Myös lautasella pitää olla jotain vihanneksia ja mieluiten enemmän kuin lihaa. Eli n-100-200g ja loput kasviksia ja vettä ruoankanssa juomiseksi.

MUISTA MYÖS JUODA PÄIVÄNAIKANA 2LITRAA VETTÄ PÄIVÄSSÄ !!!

Nopeuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa kehosta kaikki "p*skat" pois :) 3h välein syöminen myös nopeuttaa aineenvaihduntaa.

Iltapalaksi tykkään sitten syödä jotain jossa on hitaasti imeytyviä proteiineja kuten raejuusto toimii tässä oikeinhyvin. Pitää yönajan proteiini tasapainossa ja kasvattaa lihaksia. On myös mynnissä sellasia jotain "Night" jauhoja joita haluaisin joskus kokeilla.
Välipalaksi voi myös rahkan sijasta nauttia Protskupirtelöitä tai protskupatukoita. Ja heti kun löydän jostain niitä TAIVAALLISEN hyviä patukoita niin kerron heti. Koska en valitettavasti muista edes merkkiä, niin en voi etsiä mistään niitä... mutta ne on kirjaimmellisesti aivan taivaallisen hyviä... paljon parempia kuin suklaa... ja mikä parasta... NE ON TERVEELLISIÄ! <3

PS. Sori jo valmiiks kirjotusvirheistä, koska postasin tän vähän kiireessä enkä kerennyt "oikolukea". Korjaan sitten myöhemmin! :)

Toivottavasti valaisi vähän ja saitte lisäpotkua reeneihein! :)

- Fitness


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti