sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Boostia treeneihin!


Uusivuosi lähestyy ja on aika tehdä uudenvuoden lupaiksia. Mun lupaus on tällevuodelle, se että treenaan koko pitkänvuoden kunnolla. Koska oikeasti jotain kunnon tavoitteita on saatava. Mun huono puoleni on se, että mietin asioita liikaa, enkä tee mitään niiden eteen. Viimisen kuukauden aikana en ole saanut mitään aikaseksi. Kuitenken lähtötilanteestani (kun alotin kirjottamaan blogia), olen tiputtanut n. 8kg, mutta en tosiaan ole vielä ihanne mitoissani. Pitkään aikaan.

Ensvuoteen olen valmistautunut ja motivoitunut, niinkuin yleensä kun päättää alkaa urheilemaan niin jokainen ihminen on. Miten sitten saa pitämään motivaation pidempään, kuin alku huuma kestää? Ja miten saa terveellisen ruoan maistumaan hyvälle?

Kuvat:: weheartit.com



1. Pysy vahvana! Sehän nyt on selkee homma. Tähän mä en oo keksiny muutakuin sen, että vaihtelee liikuntamuotoja, jotka mun kohdalla tarkottaa (sali, juoksu, kävely/uinti) ja ellei ota jotain muuta lisäksi. Esim. Tennis olis yks kiva ja tankotanssi. Itseasiassa oon joskus aikoinani harrastana sitä ja mulla on tanko kotona, mutta valitettavasti en pysty sitä vielä käyttämää, kun en saa kattoon kiinni :(

2. Syö monipuolisesti, älä pidä liian tiukkaa linjaa syömisen kanssa. Yritä keksiä ruokia mihin saat protskut sisällettyä helposti. Esim smoothiet, pirtelöt, kastikkeet, ja protskuherkut.


3. Motivoi itseäsi katsellen hyväkroppaisia kuvia, mieti, että voit saavuttaa itsekin sellaisen, kun vaan pidät rutiineista kiinni. Älä myöskään pidä liian tiukkaa treenisuunnitelmaa yllä, koska muuten voi mielenkiinto hiipua. Kannattaa aloittaa myöskin rauhallisesti jos et ole harrastanut liikuntaa pitkään aikaan. Älä myöskään lannistu jos et joku kerta jaksa lähteä lenkille, vaan tsempaa seuraavaan päivään täysillä ja hoida loppuviikon treenit loppuun suurella motivaatiolla.

4. Pidä päiväkirjaa treeneista. Sillälailla saat motivaatiota lisättyä, kun pystyt seuraamaan, miten useasti olet liikkunut ja mitä kaikkea olet viikonaikana tehnyt.

5. Syöminen on erityisen tärkeää. 80% kropan muutoksesta taphtuu syömisestä loput 20% liikunnasta

6. Lisää liikuntaa arkipäivän asiaoihin. Kävele kauppaan, kävele portaita, jopa kaukosäätimen pois jättäminen auttaa, kun joudut liikkumaan sohvalta vaihtamaan kanavaa tai samuuttamaan telkkarin. Lisää kävelyä liikuntaa elämän pieniin arkiasioihin.

7. Syö paljon vihanneksia. Kurkku, tomaatti, paprika on hyvää. Sekä salaatit+kanafileet. Juo paljon vettä.

8. Treenaa kk kerrallaan ja seuraa tuloksia. Ota mitat lantiosta, vyötäröstä ja painosta ja seuraa tuloksia. Joillakin ei taphdu mitään muutoksia välttämättä vielä 1kk. Joillakin tapahtuu. Jatka treenaamista niin kauan, kun jotain taphtuu. Itselläni 2kk jälkeen alkaa paino putomaan treenaamisen aloittamisesta. Älä lannistu. Jos tuloksia ei tunnu millään tulevan, tarkista, että olet pysynyt ruokavaliossa.

9. Tehdään se yhdessä. Hanki kaveri tai seuraa netistä jonkun muun treenejä. Se antaa potua myös omiin.

10. Itse saan lisää boostia, intoa, ja motivaatioita lukemalla Jannin blogia! Siinä juuri sellainen unelma kroppa jonka itse haluan.

11. Usko unelmiin! Kaikki on mahdollista, hyvän kropan saavuttaminen ei vaadi loppujenlopuksi kuin päättäväisyyttä.

12. Palkitse itsesi, kun olet saavuttanut halutun tuloksen.

13. MUISTA MYÖS LEVÄTÄ

14. Hanki mieluiten kaikki tarvittavat tavarat valmiiksi, niin on helpompi treenata. Hanki itsellesi mieluiset urheiluvaatteet joitä haluat käyttää/pukea niin odotat jo melkein pääsyä urheilemaan!

15. Muista pitää myös herkuttelu päiviä, niin jaksat niiden voimalla syödä terveellisesti. Jätä herkkupäivät kuitenkin 1päivään viikosta.

15. Ja lopuksi Usko itseesi! Et ole muita huippu-urheilijoita yhtään huonompi!


Oikein hyvää uuttavuotta kaikille! Alkava vuosi treenataan kovaa kaikki 365 päivää + Pidetään mutama päivä lepoa :)

- Fitness

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti