perjantai 21. kesäkuuta 2013

Avautuminen: Fitness elämä = PA*KAA

Ihmisihannehan on vaihdellut vuosikymmenien ajan laidasta laitaan. On ollut muodokkaita naisia, langanlaihoja ja nyt uusin trendi mikä on ollut pitkän aikaan, niin fitness. Fitness innostus huutaa maailmalla, on body fitness, bikini fitness, fitnesmalli ja vaikka mitä. Suurin naistä on varmaan bikini fitnes kropan ihannointi, koska tänävuonna bikini fitness kisoihin on hakenut useita satoja ihmisiä enemmän, kuin koskaan aikaisemmin. Tässä esim, Sofia Ruusilan kuvat bikini fitnes kisoista, jotka hän voitti.


Myönnän ihan kiva kroppahan tuo on, mutta mulla ainakin henkilökohtaisesti alkaa mennä hermo tähän fitnes touhottamiseen "fitness", "fitnes" ja vielä kerran "fitness". Eihän tässä ole mitään järkeä. Nykyään jopa ihminen joka käyn kerran kuussa salilla luokittelee itsensä fitnesiksi. "Mä harrastan fitnessiä".Sekä toinen ääripää ryhmä joka käy salilla, mutta ei saa edes hikeä pintaan ja rupattelevat toisilleen samalla, kun tekevät liikkeitä laitteissa, nimittävät hekin itseään "fitnessiksi". Sana fitnes on karannut aivan käsistä ja sitä kylvetään joka puolella. Olen myös nähnyt "fitnes pyyhkeitä" erään kaupan myyvän. Pieni frotee pyyhkeitä, joihin voi kuivata esim hikeä. 

Se, että ihmiset hehkuttavat, että "ihanaa tulee niin hyvä fiilis", "ihanaa, näyttää niin terveeltä", "ihanaa fitnes elämä on ihanaa" yms. turhanpäivästä lässytystä, voisin melkein allekirjoittaa, että kisaaminen ei ole mitään "ihanaa" vaan ihan täyttä paskaa! Vedetään viimiset viimekot niin pienillä kalorimäärillä, että hyvä jos hengissä pysytään ja liikutaan siihen päälle hulluna, jotta saataisiin rasva täysin minimiin ja lihakset näkyviin. Kaikillehan tälläinen ei sovi ja sen takia fitness onkin oma valinta ja elämän tyyli. EI TRENDI! Ärsttää, kun kaikki turhanpäiväset julkkikset nyt niin osallistuvat kilpailuihin yms, ihan vain sen takia, koska se on TRENDISSÄ. Katotaan vaan 5v, päästä, kun uusi villitys iskee eri lajiin, vaikka Golfiin, niin bikibi fitnes unohtuu aika äkkiä ja eiköhän sielä nähdä Ruusila golfaamassa ja bikini fitnes harrastus on vain historiaa....

Rivien välistä voisi päätellä, että olisin jotenkin kateellinen, tai pahan suopainen, mutta yritän vain saada tuotua esille sitä ärsyttävää asiaa että urheilusta + sali liikunnasta + FITNESS elämäntavasta.... se on vain mennyt aivan täysin överiksi. Tulvinut kupista ja ennen aikoja ylös ja valunut lattialle. Ja varsinkin, kun sen tietää, että tää ei oo pysyvää, vaan trendi mikä hetkenpäästä menee ohi ja muutaman vuodenpäästä on täysin eri jutut. Ihmiset jotka vannovat fitnesin nimeen ja voivat sanoa, että ovat seuraavan 10v päästä saman lajin parissa yhtä intohimoisesti, on hyvin pieni prosentti. Ikävä kyllä. 

Palatakseni vielä Ruusilan. Pakko sanoa, että en yhtään ihmettele, miten hän voitti nuo kisat. Onhan Sofia kaunis ja voittanut aikaisemmin Miss Helsinki tittelin(?) tai jonkun kauneuskilpailun (en nyt enää muista minkä), niin onhan hän kaunis nainen ja ollut ennen kuin alkoi treenata niin hoikassa ja hyvässä kunnossa. Lihas kasvaa hitaasti, mutta kovalla treenillä, tarkalla ruokavaliolla ja oikealla PT:llä niin ei ole mikään mahdottomuus päästä tuollaiseen kuntoon noinkin nopeasti, mitä Ruusila muodonmuutostaan teki + kaunis nainen ja ennenkin voittanut kauneuskilpailuita, niin en ihmettele yhtään, että pokaali kilahti käteen. 

Mutta nyt ehkä vasta siihen kunnon asian pointtiin mitä haluaisin sanoa, että fitneksestä puhutaan, että se on "terveellinen ja hyvinvoipa" halutaan olla nimen omaan "terveitä" ja "hyvin voivia". PASKA PUHETTA sanon minä. Aivan täysin rehellisesti puhuttuna minun mielestä :

Terveellinen ja hyvin voiva ihminen on:
- Syö mitä haluaa
- Ei punnitse ruokia
- Liikkuu päivittäin, mutta ei "pakosta" (esim. nyt on pakko tai makkaroita tulee)
- Osaa herkutella
- Harrastaa niitä urheilulaje joista oikeasti tykkää
- Rakastaa omaa kroppaa
- Omistaa myös muotoja 
- RAKASTAA OMAA VARTALOAAN

Rehellisesti mä sanon, että tälläinen ihminen on enemmän onnellinen, kuin hullunlailla tiukkaa diettiä noudattava "fitnessmimmi". Ainut vaan, että tavallisen vartalon omaavaa, hieman pyöreyttä omaava, ihminen ei ole koskaan vielä ollut ihanne, vaan aina halutaan ihannoida jotain sellaista, mitä itse emme ole. Pitkän aikaan ihanne kroppamme on ollu laiha, ellei perähti langanlaiha, nyt joku älypää vain keksi, että lihaksilla saadaan enemmän muotoja, kun treenataan vähän bebaa, vatsaa, reisiä ja käsiä. Nyt olemme saavuttaneet jopa sen pisteen, että ihanne kroppassa on vähemmän rasvaa, kuin langanlaihoissa malleissa, jotka sitten vähän aikaan sitten olivat niin IN. Keksimme vain, keinon miten saada ihmiset huijatuksi, että miten terveellistä ja ihanaa tämä aika kausi on. Väitän ja allekirjoitan, että "kisdietti" on kaukana tuosta kaikesta.

Fitness kroppa on:
- Kovaa treeniä salilla
- Tiukkaa diettiä (sekä massa, että dietti puhumattakaan kisadietistä)
- Kurinalaista elämää
- Elämän tapaa
- Revähdyksiä
- Kipua
- Kärsivällisyyttä
- Hikeä
- Tahdon voimaa
- Rakkaus omaan kroppaan
- EI TRENDI PELLEJÄ! (näin sen pitäisi olla)

Se mikä mun mielestä pitäisi olla olla Fitness = Kurinalaista elämää EI ELÄMÄÄ MUODIN VUOKSI. 

Olen puhunut.

Krista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti